Foștii procurori DNA, Ciprian Man și Cristian Ardelean, acum procurori la Parchetul Tribunalului Bihor, au deschis un proces la Înalta Curte în care contestă durata prea mare a anchetei efectuate de Secția specială împotriva lor pentru presupuse abuzuri, potrivit portalului instanței supreme.

Procurorii Man și Ardelean au arătat că Adina Florea de la Secția Specială i-a pus sub urmărire penală în calitate de suspecți pentru șantaj și abuz în serviciu în noiembrie 2019. Ulterior, procuroarea Adina Florea a fost recuzată și înlocuită din dosar cu un alt procuror, care, între timp, a plecat la Inspecția judiciară. Deși au trecut aproape 2 ani de atunci, Secția Specială nu le-a arătat dosarul foștilor procurori DNA și aceștia nu au fost audiați în calitate de suspecți, au arătat procurori Man și Ardelean în solicitarea către ÎCCJ, consultată de G4media.ro.

Procuroarea SIIJ, Adina Florea, a deschis o anchetă penală împotriva foștilor procurori DNA Oradea, Ciprian Man și Cristian Ardelean, după ce în presă au apărut înregistrări cu procurorii în care aceștia vorbeau să le facă dosare penale unor judecători ca să intre frica în ei.

Integral pe G4media.roComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.