În fiecare an, budiștii din Siberia pleacă în pelerinaj spre Ivolginsky datsan, o mănăstire budistă aflată în Republica Autonomă Buriatia (4.400 km est de Moscova). Oamenii vin să se roage lui Lama Itigilov, la cărui trup rezistă în mod miraculos la descompunere, deși de la moartea sa au trecut peste 90 de ani. Nici astăzi oamenii de știință nu pot explica numeroasele mistere care învăluie miracolul budist din Buriatia.

Călugărul budist, Dashi-Dorzho Itigilov, s-a stins acum 90 de ani în Buriatia, o regiune din Siberia. Potrivit călugărilor budiști din Ivolginsky datsan, călugărul și-a adunat discipolii, le-a transmit ultimele dorințe și i-a rugat să se roage pentru el.

Apoi, s-a așezat în poziția lotus și s-a scufundat într-o stare profundă de meditație. Unii spun că ar fi atins Nirvana, alții că s-a stins pur și simplu.
Cîteva zile mai târziu, potrivit testamentului său, călugărul a fost așezat într-un sicriu de cedru de formă cubică, în așa fel încât cadavrul să poată rămâne în postura lotus, și acoperit cu sare.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

waaaawwww . Daca va invia ...Va fi o chestie care va darama tot ce stiam pana acuma despre.....Dar kg in plus,daca in 90 de ani a tot fost pus la sare,Si faptul ca tot apar picaturi de transpiratie,in tip pot aparea si stalctite.cine stie?

21 iunie 2021 11:29

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.