Potrivit declarațiilor cetățenilor care au dat banii, Poliția din România este a doua cea mai coruptă din UE, la egalitate cu ofițerii din Croația, și după cei din Bulgaria. Sunt concluziile unui studiu finanțat de Uniunea Europeană.

40.600 de cetățeni, în vârstă de peste 18 ani, din 27 de țări membre UE, au fost sondați telefonic, în perioada octombrie-decembrie 2020, în legătură cu felul în care percep corupția în societate. Respondenții au fost rugați să mărturisească și propriile experiențe din interacțiunea cu autoritățile.

Aproape o treime din cetățenii UE susțin că starea de integritate a țării lor s-a înrăutățit anul trecut și aproape o jumătate susțin că guvernele nu fac suficient pentru combaterea corupției, arată studiul Transparency International, realizat de institute din fiecare țară, cu suportul financiar al Uniunii Europene.

Din România au fost intervievați 4.000 de oameni. Cetățenii români sunt cei care au dat în cea mai mare proporție mită în anul 2020, dintre toți membri UE.

Integral pe LibertateaComentarii

Azi vei fute-n cur un bolșevic. Vei întineri 10 ani! .

22 iunie 2021 7:45

Victor Ponta, ofiter SIE, mason, homosexual x, îmi placi enorm. Te-aș fute-n cur nosntop!

21 iunie 2021 17:32

x UE cu studiul ei finantat de nazi, mananca un mare cacat, bagand Politia Romana la mita, pe locul...lu' Peste Prajit. Pot sa afirm ca, eu si familia mea, si prietenii mei, si vecinii mei, absolut niciodata nu li s-a cerut sa ofere mita la Politie, cand au gresit (viteza auto, depasiri, parcari) au primit amenzile cuvenite, procese verbale legale. Oamenii au suportat rigorile Legii aplicate legal de Politie, far' de mita si alte tampenii minciuni ale UE cu studiul de cacat.

21 iunie 2021 13:58

ion: visul oricarui postac psd-ist este sa fie sodomizat de însuși Liviu Dragnea qui prodest

21 iunie 2021 11:31

nea corectu....pe cale de disparitie Pai in Europa nu e decat mita.Dar la noi si la Bulgari ,fiindca neau iubit mult turcii noi fiind preaplecatele slugi ale portii,cu sloganul...capul preaplecat sabia nul taie...Dar pe Omul aplecat il f.t toti in c.r Avem mai multe;Ciubuc, atentie ,spertz,gheseft,Marafet,Alis-veris,Mita ,Sfantul ...BACSIS si ,romanescul ..moaca ,care ingrasa.Mai era si PPC-ul lui Nea Marin care insemna o notificare de subsol pe acte;Poate pica ceva?

21 iunie 2021 11:16

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.