Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în ultimele 24 de ore fenomenele hidrometeorologice au generat efecte în 36 de localități din 16 județe.

În contextul fenomenelor hidrometeorologice prognozate, s-au înregistrat efecte în 36 localități din 16 județe (BC, BR, BZ, CL, CT, DJ, GJ, GL, GR, IL, IF, PH, NT, SV, VS și VN) și municipiul București, unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 16 case, 85 curți, 9 anexe, 6 subsoluri/beciuri, de pe 6 străzi, precum și pentru degajarea a 17 copaci căzuți pe carosabil/autoturisme, fiind afectate 19 autoturisme.

Totodată, în loc. Mănăstirea Cașin (BC) s-a intervenit pentru căutarea unui bărbat de aproximativ 65 ani care a fost luat de apă în data de 18.06.2021, după ce podețul pe care se afla s-a rupt. Căutările au fost suspendate și vor fi reluate în cursul zile de 20.06.2021, iar alte 7 persoane din aceeași localitate sunt în continuare evacuate preventiv din 6 case aflate în pericol de inundație.

În loc. Nereju (VN) s-a intervenit pentru salvarea a 12 muncitori care efectuau lucrări în zonă și au fost surprinși de creșterea râului din localitate. Aceștia s-au refugiat într-un vagon remorcă. Echipajele de intervenție au reușit extragerea celor 12 persoane (9 bărbați și 3 femei) care nu au necesitat îngrijiri medicale.

În loc. Poiana Sărată (BC), un autoturism care participa la un concurs de off-road a fost surprins de o viitura pe râul Oituz. În autoturism se aflau 2 persoane, o persoană a reușit să se autosalveze, iar cealaltă a decedat.

În loc. Piatra Șoimului (NT) un pod a fost avariat de apă, iar 4 familii (10 persoane) sunt izolate rutier și pietonal. Persoanele izolate nu necesită îngrijiri medicale.

Traficul rutier este blocat pe DJ 119/BC datorita unei alunecări de teren, carosabilul fiind surpat pe o lungime de aproximativ 50m.

Situația detaliată pe județe se prezintă astfel:

1. Municipiul București

- se intervine pentru evacuarea apei din 1 casă și 1 curte, precum și pentru degajarea a 11 copaci fiind avariate 14 autoturisme.

2. Județul Bacău

- în loc. Mănăstirea Cașin (BC) s-a intervenit pentru căutarea unui bărbat de aproximativ 65 ani care a fost luat de apă în data de 18.06.2021, după ce podețul pe care se afla s-a rupt. Căutările au fost suspendate și vor fi reluate în cursul zile de 20.06.2021, iar alte 7 persoane din aceeași localitate sunt în continuare evacuate preventiv din 6 case aflate în pericol de inundație.

- în loc. Poiana Sărată, un autoturism care participa la un concurs de off-road a fost surprins de o viitura pe râul Oituz. În autoturism se aflau 2 persoane, o persoană a reușit să se autosalveze, iar cealaltă a decedat;

- în loc. Oituz s-a intervenit pentru evacuarea apei din 2 curți;

- în loc. Bogdănești s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte;

- în loc. Pîrjol s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte;

- în loc. Comănești s-a intervenit degajarea unui copac căzut pe un autoturism;

- în mun. Bacău s-a intervenit pentru degajarea unui autovehicul suprins de creșterea debitului unui râu;

- pe DJ 119 în zona loc. Gura Văii s-a produs o alunecare de teren, carosabilul fiind surpat pe o lungime de aproximativ 50m. Traficul rutier este blocat.

3. Județul Buzău

- în loc. Râmnicul Sărat s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 casă, 1 curte și 1 anexă; - în loc. Buzău s-a intervenit pentru evacuarea apei din 2 curți și 1 beci.

4. Județul Brăila

- în loc. Brăila s-a intervenit degajarea unui copac căzut pe un autoturism.

5. Județul Călărași

- în loc. Dragalina se intervine pentru evacuarea apei din 29 curți și 2 străzi; - în loc. Călărași s-a intervenit pentru evacuarea apei din 3 anexe.

6. Județul Constanța

- în loc. Constanța s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 beci și pentru degajarea unui copac.

7. Județul Dolj

- în loc. Dăbuleni s-a intervenit pentru evacuarea apei din 4 curți și 1 anexă;

- în loc. Tunarii Vechi s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte și 1 beci.

8. Județul Galați

- în loc. Galați se intervine pentru evacuarea apei de pe 4 străzi și pentru degajarea a 2 copaci

căzuți pe un autoturism;

- în loc. Tecuci s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte.

9. Județul Gorj

-în loc. Alimpești s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 beci.

10.Județul Giurgiu

- în loc. Teișori s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte.

11.Județul Ialomița

- în loc. Slobozia s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 casă și 1 curte; - în loc. Perieți se intervine pentru evacuarea apei din 4 curți.

12.Județul Ilfov

- în loc. Bragadiru s-a intervenit pentru evacuarea apei din 2 curți și 2 subsoluri.

13.Județul Neamț

- în loc. Piatra Șoimului un pod a fost avariat de apă, iar 4 familii (10 persoane) sunt izolate rutier și pietonal. Persoanele izolate nu necesită îngrijiri medicale.

14.Județul Prahova

- în loc. Ploiești s-a intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe un autoturism.

15. Județul Suceava

- în loc. Gura Putnei s-a intervenit pentru evacuarea apei din 3 curți;

- în loc. Vicovul de Sus s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte; - în loc. Brotina s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte.

16.Județul Vaslui

- în loc. Oniceni s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte;

- în loc. Râul Sadului s-a intervenit pentru evacuarea apei din 3 anexe și 3 curți; - în loc. Fundu Rîului s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 anexă și 1 curte.

17. Județul Vrancea

- în loc. Nereju s-a intervenit pentru salvarea a 12 muncitori care efectuau lucrări în zonă și au

fost surprinși de creșterea râului din localitate. Aceștia s-au refugiat într-un vagon remorcă. Echipajele de intervenție au reușit extragerea celor 12 persoane (9 bărbați și 3 femei) care nu au necesitat îngrijiri medicale;

- în loc. Nistorești s-a intervenit pentru evacuarea a 2 animale (bovine), surprinse de râul Năruja; - în loc. Mărășești s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte;

- în loc. Tulnici s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte;

- în loc. Biliești se intervine pentru evacuarea apei din 20 curți;

- în loc. Mircești râul Putna depășește cu 22cm cota de pericol. Din informațiile existente, apa a inundat terenurile agricole din zonă. De asemenea, s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 casă și 2 curți.

La momentul raportării sunt intervenții în desfășurare ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice în 4 județe (Bacău, Călărași, Neamț și Vrancea).


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.