Scriu despre un film. N-am mai făcut asta de mult. De ce? Pentru că îmi e din ce în ce mai greu să cred că mai folosește la ceva critica de cinema. Nu știu nici dacă mai putem vorbi despre o asemenea meserie.

Filmul: „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”, în regia lui Radu Jude. A fost premiat cu Ursul de Aur al Festivalului de la Berlin. N-am avut acces la scenariu, nu l-am văzut în faza de montaj, când observațiile criticului, bune, proaste i-ar putea îndemna pe realizatori să mediteze și, poate, să schimbe ceva. Scriu despre el după ce a luat Marele Premiu; producătoarei de succes Ada Solomon sau regizorului consacrat Radu Jude, care și-au atins obiectivul, de ce le-ar mai păsa de scrisele subsemnatului?

Atunci, poate, publicului. Adică, dacă zic „de bine” de film, o să se ducă lumea mai abitir să-l vază. O lae. De cele două ori când am văzut „Babardeală…”, în sală se afla o mână de mestecători de popcorn și tot atâția vor fi și după ce apare acest articol.

Integral pe RepublicaComentarii

x Dupa aprecierea spontana si sincera emisa cu glas tare, de spectatorul care, infuriat pt. banii dati pe bilet, a si parasit sala de cinema din "mol", ca, "filmul e un cacat", nu se mai poate aduga nimic mai rau. Intr-adevar, "filmul e un cacat". Remarcam totusi, obraznicia si nesimtirea regizorului/scenaristului cu "babardeala", care este un cuvant din jargonul de la marginea societatii, neutilizat nici macar de cei mai inraiti puscariasi. Pelicula urata, pocita, cu promiscuitati, obscentati - de ocolit.

19 iunie 2021 17:54

Baron homosexual care frecventeaza loja masonica gazduita de Robert Negoita la RIN Hotel Otopeni As fute-n cur un postac bolsevic de-al meu.

19 iunie 2021 16:38

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.