Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat la Digi24 că este nevoie de intervenţie rapidă şi pragmatică din partea ministerului în cazul urşilor care intră în localităţi şi pun în pericol viaţa oamenilor, el punctând că nu este de acord cu abordările „iresponsabile” ale organizaţiilor, care nu oferă soluţii în situaţii de criză.

„Sunt de acord cu cei care spun că Ministerul nu a făcut suficient, sunt de acord cu cei care spun că de cinci ani de zile retragerea intervenţiei umane din managementul acestei specii a condus la generalizarea problemei, a condus la creşterea exponenţială a numărului de apeluri 112, la creşterea exponenţială a mesajelor RO-ALERT şi, din păcate, conduce la creşterea exponenţială a atacurilor în gospodării, a prezenţei acestor animale sălbatice în mediul urban şi rural şi, din păcate, inevitabil, poate duce la creşterea exponenţială a atacurilor asupra omului. Este nevoie de intervenţie rapidă şi pragmatică din partea ministerului. Nu pot să accept abordările iresponsabile ale organizaţiilor şi agenţilor care, în afară de declaraţii, nu au venit niciodată cu soluţii concrete pentru aceste situaţii de criză”, a declarat Tanczos Barna.

Integral pe Digi24Comentarii

Opriti-l! Se va incepe macelarirea ursilor care nu cunosc limba maghiara .Pai bine ma, Tanczos, te-ai intrebat de ce au navalit ursii in localitati ?Singura ta solutie este sa dai pe mana unor iresponsabili cu instincte primare fondul genetic al tzarii.De ce aceasta problema a ursilor a aparut in aceasta perioada si nu si acum 30, 40, 50 de ani ?

19 iunie 2021 11:35

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.