Ciclonul de pe teritoriul României a adus ploi şi chiar tornade extrem de puternice. Meteorologii au emis deja mai multe evertizări de vreme rea. Între timp, zeci de localităţi au fost luate de ape.

Aşadar, iată hărţile radar şi satelit ale orei. Se vede în timp real ce se întâmplă cu ciclonul care acum este blocat în Marea Neagră, dar cu efecte în mai multe zone din România.

Ochiul ciclonului este poziţionat fix în Marea Neagră. Temperatura mării, de 20 grade, favorizează şi ea umiditatea şi creşterea cantităţilor de apă pe secvenţe scurte.

Elena Mateescu, director general al ANM, a intervenit în direct la News Hour with CNN, unde a prezentat imagini cu felul în care se desfăşoară ciclonul.

Potrivit ultimei prognoze, ne aşteaptă şi zile caniculare.

"Va mai ploua şi în orele şi zilele următoare, pentru că după cum observăm în imaginile satelitare observăm sisteme noroase care sunt blocate deasupra Mării Negre şi care favorizează, datorită aportul vaporilor de apă, cantităţi mari de precipitaţii, după cum observăm în imaginile radar, în special în partea de sus-est, acolo unde 12 judeţe se vor afla până mâine seară la ora 23, sub incindenţa avertizărilor meteorologice de cod portocaliu, De altfel, a fost emis în urmă cu puţin timp o avertizare meteorologică de vreme severă imediată pentru Teleorman şi Giurgiu, unde ne aşteptăm ca până la ora 19, să înregistrăm şi să consemnăm valori ale canitiăţilor de precipitaţii, în mai puţin de oră, de 35-40 l/mp. Tot până mâine seară la ora 23, trei sferturi din zona țării noastre se va afla sub incidența unei avertizări meteorologice de cod galben pentru că și în această parte a țării, până mâine seară discutăm pe secvențe scurte de timp, de fenomene de instabilitate atmosferică accentuată carecterizate prin averse torențiale, cantități de ape care pot să determine valori ale precipitațiilor între 35-40 l/mp, izolat 40-50 l/mp", a anunţat Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, vineri, în exclusivitate la Antena 3.


Comentarii

waaaawwww . Sa plece odata de pe aici,ca mia crescut apa in curte si patlagelele au ajuns cat vrejurile de fasole ale lui Jak.Catalul meu innoata in jurul custii cu un bidon de plastic de 5 litri in gura .gol.E naspa rau .daca mai creste apa oleaca se inneaca fiindca are lantul scurt.

19 iunie 2021 10:52

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.