Un detașament românesc din cadrul Forțelor pentru Operații Speciale ale Ministerului Apărării Naționale va participa la misiunea Task Force Takuba, care se desfășoară în regiunea Sahel din Africa, în zona adiacentă granițelor dintre Mali, Niger şi Burkina Faso. Misiunea e condusă de Franța și are ca principală atribuție combaterea grupărilor teroriste islamice.

"Participarea Armatei României în cadrul Task Force Takuba va contribui la menţinerea profilului operaţional al acesteia şi va aduce vizibilitate internaţională sporită ţării noastre, alături de beneficii importante cuantificabile politic şi politico-militar, în relaţia cu Franţa", precizează raportul întocmit de Comisiile de Apărare din Senat și din Camera Deputaților.

Cei 50 de militari români vor acționa în această misiune începând cu trimestrul al IV-lea al anului 2021. Pregătirea și participarea militarilor români la misiunea condusă de Franța vor fi finanțate de partea română.

Integral pe România LiberăComentarii

Oltean Alt Afganistan si Irak, unde glorioasa Armata Romana apara granitele patriei, si, dupa ce va lasa cativa morti, se va retrage, tot cu coada intre picioare. De cand Romania a devenit tara agresoare ? Cine va raspunde de victime ? Nu mai folositor ar fi ca Armata sa apere granitele Romaniei de afluxul de imigranti - teroristi- islamsti, care trec prin granita noastra ca prin branza ?

18 iunie 2021 11:54

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.