Retragerea titlului de doctor al procurorului Codruț Olaru, unul dintre membrii influenți ai CSM și fost șef DIICOT, este pusă în stand-by de Ministerul Educației, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro.

Direcția Juridică a Ministerului a decis în urmă cu o zi să nu avizeze hotărârea CNATDCU de retragere a titlului de doctor obținut în 2013 de Olaru, după ce forul condus de Ioan Aurel Pop ar fi supus la vot o decizie juridică. Lipsa avizului de legalitate face imposibilă retragerea titlului de doctor deținut de procurorul Olaru. Ministerul Educației, prin Direcția juridică, a refuzat să avizeze de legalitate decizia CNATDCU de plagiat, a restituit hotărârea forului condus de Ioan Aurel Pop și a solicitat suspendarea procedurii de evaluare, până la finalizarea procesului intentat chiar de Codruț Olaru împotriva CNATDCU.

Ministerul, prin Direcția juridică condusă de secretarul general Ioana Lazăr, a cerut CNATDCU să reia analiza pe plagiatul lui Olaru, din cauza faptului că forul ar fi supus la vot o decizie anterioară prin care juridicul cerea conexarea a două plângeri de plagiat împotriva procurorului. Însă după ce a solicitat reanalizarea, aceeași Direcție juridică a cerut suspendarea evaluării tezei de doctor deținută de Codruț Olaru, până când instanța se pronunță în dosarul intentat chiar de procuror împotriva CNATDCU, se arată în documentul care poartă antetul Direcției juridice din Ministerul condus de Sorin Cîmpeanu.

Integral pe G4media.roComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.