Maladia Alzheimer este principala cauză a demenței și strategiile terapeutice actuale nu o pot preveni, încetini sau vindeca. Cercetătorii de la Netherlands Institute for Neurosciences (NIN) au identificat o mică moleculă care poate fi folosită pentru întinerirea creierului.

Maladia Alzheimer este caracterizată de pierderea memoriei, provocată de degenerarea și moartea neuronilor din mai multe zone ale creierului, inclusiv hipocampul – locul în care se formează inițial amintirile.

Celule noi în creiere vechi

Prezența unor celule născute la maturitate în hipocampurile persoanelor vârstnice a fost recent demonstrată de studii științifice. Evidențiază că, general vorbind, așa-numitul proces de neurogeneză are loc și în perioada maturității. Neurogeneza adultă este asociată mai multor aspecte cognitive și ale memoriei atât la animale, cât și la oameni și s-a constatat că scade rapid în creierele pacienților cu maladia Alzheimer.

Cercetătorii au mai constatat că niveluri ridicate de neurogeneză adultă la acești pacienți se corelează cu performanțe cognitive mai bune înaintea decesului.

Integral pe HotnewsComentarii

Kuminecăturile Gemene Întrebucerea ecce se poate vindeca retardarea mintală provocată de boala numită kuru? Ecce din aceiași familie de boli provocate de proteine infecțioase și unii cercetători susține că ar putea fi cauza kurismului. Maiales dacă victima înghite cantități copioase de proteină, adică carevasăzică cu găleata, ca unii fomiști altfel...

17 iunie 2021 5:49

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.