Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au anunţat, miercuri, că acei doi angajaţi de la Spitalul „Victor Babeș” sunt acuzaţi de ucidere din culpă. Instalatorul unității medicale ar fi mânuit defectuos instalaţia de oxigen, determinând creşterea presiunii peste 6 bari şi oprirea automată a ventilatoarelor, transmite sursa citată. De asemenea, șeful serviciului tehnic este acuzat că nu și-a îndeplinit în mod corespunzător atribuțiile de serviciu.

Instalatorul și șeful serviciului tehnic de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeș” au fost reținuți pentru 24 de ore, miercuri, în urma audierilor de la sediul Poliției Capitalei.

„La data de 16.06.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor R.C., instalator în cadrul Serviciului Tehnic al Spitalului «Victor Babeş», respectiv P.L.V., inginer-şef serviciul Tehnic pentru infracţiunea de ucidere din culpă”, a transmis, miercuri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Integral pe LibertateaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.