Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a vorbit, marți seară, despre gravitatea problemei deversării deșeurilor necontrolat și ilegal în mediul înconjurător, spunând că problema va fi în viitor mai mare decât este acum pandemia. Totodată, el a afirmat că există o presiune mare la graniță, în contextul deșeurilor care sunt transportate ilegal în România.

”Avem toleranță zero. Împreună cu vămile, Poliția de Frontieră, Garda de Frontieră, cu alte instituții ale statului lucrăm – 24 de ore, 200 de tone de deșeuri oprite la graniță.

Presiunea pe granițe este enormă! Trebuie să găsim soluții. Azi am lucrat la proiectele de scannere de container care ne vin pe PNRR, ca să știm exact ce e înăuntru. Avem nevoie de scannere mari. Vămile au o problemă. Noi nu avem culoare la vamă în care să introduci tirul și să pui scannerul acela fix mare să treacă prin el. Nu s-au gândit oamenii...nu au vrut. Nu poți să zici că nu te-ai gândit când ai fluxul ăsta de deșeuri pe vamă. Și nu e de astăzi.

Integral pe Digi24Comentarii

x Functionarii Mediu/Finante corupti trebuie aspru pedepsiti, la parnaie cu ei, pt crime cu premeditare - cand au avizat asemenea firme fara sa le controleze daca detin utilaje/spatiu de incinerare, apoi, Finantele cum au putut sa plateasca facturi, fara dovada incinerarii deseurilor ?! Coruptia in Romania incepe de la deseuri. Crime cu premeditare.

17 iunie 2021 9:38

Oltean Nu societatile trebuie deopistate, ci interzicerea totala a importurilor de deseuri, cunoscute ca "materie prima". De ce nu apare un Ordin de ministru, in acest sens ?

17 iunie 2021 4:56

noi Romania nu-i pasa de muntii de gunoaie, caci ea este pe 'Flancul Estic" - dupa cum se mandreste onorabilul Johanis ! Cu alte realizari pt Romania, n-are a se mandri Johanis, doar cu Munti de Gunoaie si Flancul Estic

16 iunie 2021 18:57

noi, postacii bolșevici avem un fixȘ Johannis e de vina pentru toate relele din lume. De ce? Pentru ca nu eca noiȘ se spală, gândește când vorbește, știe limbi străine, etc.

16 iunie 2021 15:25

noi Romania nu-i pasa de muntii de gunoaie, caci ea este pe 'Flancul Estic" - dupa cum se mandreste onorabilul Johanis ! Cu alta realizare pt Romania, n-are a se mandri Johanis, doar cu Munti de Gunoaie si Flancul Estic

16 iunie 2021 13:24

romani nesatui de avere Totusi acele containere sunt adresate anumitor societati, deci cand se constata importul de "deseuri, gunoaie, etc" respectiva societate trebuie sa fie sanctionata foarte, foarte dur. Daca se iau masuri severe contra la 10 societati, nu cred ca va mai avea cineva chef sa importe gunoaiele din lume.

16 iunie 2021 12:31

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.