Motivarea sentinţei prin care poliţistul Horaţiu Onescu a fost achitat pentru infracţiunea de ucidere din culpă, în cazul tânărului Darius Şendroiu, a fost publicată.

Magistraţii Judecătoriei Haţeg l-au achitat pe Horaţiu Onescu, poliţistul trimis în judecată pentru ucidere din culpă, în dosarul morţii lui Darius Şendroiu (27 de ani), fiul unui om de afaceri din judeţul Hunedoara, împuşcat în timpul unei partide de vânătoare din Munţii Orăştiei. Soluţia pronunţată de instanţa de fond nu este definitivă, putând fi contestată prin apel.

În motivarea soluţiei de achitare a poliţistului se precizează că victima şi-a părăsit standul de vânătoare în care trebuia să stea. „Dacă inculpatul nu a putut prevedea rezultatul, vinovăţia sub forma culpei nu poate fi reţinută datorită imposibilităţii subiective a inculpatului de a-l prevedea. De asemenea, se constată că nu există nicio legătură de cauzalitate între utilizarea de către inculpat a armei şi producerea rezultatului periculos, atâta timp cât nu a cunoscut că Şendroiu Darius- Crsitian a plecat din standul său, această atitudine fiind a cauza determinantă a producerii accidentului şi, în consecinţă, inculpatul nu poate fi tras la răspundere penală pentru ucidere din culpă. În condiţiile în care inculpatul nu a putut prevedea rezultatul socialmente periculos al faptei, aceasta fiind consecinţa intervenţiei unei împrejurări străine de voinţa şi conştiinţa sa – fapta victimei – sunt îndeplinite astfel dispoziţiile art. 31 C.p., fapta fiind săvârşită în caz fortuit, lipsindu-i trăsătura esenţială a vinovaţiei” şi se impune achitarea acestuia, întrucât există o cauză de neimputabilitate”, au arătat magistraţii.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.