Se scumpește pâinea. Sute de hectare de recolte de grâu, orz și porumb, din mai multe județe din România, au fost distruse complet de ploile și vijeliile anunțate în România în ultimele zile. Mai mulți fermieri, dar și autorități locale semnalează situația dezastruoasă a recoltelor care va duce la scumpirea alimentului preferat al românilor.

Grâul și-a pierdut calitatea

„Putem spune ca o tragedie s-a abătut asupra fermierilor din Răcari, suntem cu moralul la pământ. În numai 20 minute, sute de hectare au fost compromise, mare parte dintre ele în proporție de 100%”, a spus Marius Caraveţeanu, primar Răcari, județul Dâmbovița.

„Este ud şi este foarte afectat. Se scurge apa din el. Acest grâu nu mai e calitativ şi nu va mai fi producţia care trebuie la el. Acest grâu este compromis, undeva la 30-40%”, a spus Mihai Bacrău, producător agricol din județul Giurgiu.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

nea corectu Gata ati gasito?Stati usor ca mai e pana la treierat.are timp sa se si usuce sa se si ridice.Ma mir ca nu vine o catastrofa peste omenirea asta ,da una reala sa ne rareasca un pic si sa moara doar prostii idiotii si puturosii.dar in tagma puturosilor intra muuuulti tare de tot.

15 iunie 2021 9:57

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.