În cadrul summitului din Elveţia, unde preşedintele SUA, Joe Biden, se va întâlni cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, acesta din urmă va aduce în discuţie Scutul de la Deveselu, despre care susţine că are un potenţial ofensiv, periculos pentru Moscova. Asta în timp ce, în Marea Neagră, NATO va avea desfăşurat un mic arsenal format din nave de luptă.

Preşedintele SUA, Joe Biden, se va întâlni mâine, în Elveţia, cu omologul său rus, Vladimir Putin, iar liderul de la Kremlin va aduce în discuţie şi problema Scutului de la Deveselu, care îi irită de multă vreme pe ruşi. Conform şefului diplomaţiei de la Moscova, Serghei Lavrov, la întâlnirea dintre Putin şi Biden, care va avea loc la Geneva, într-o vilă situată pe malul lacului cu acelaşi nume, partea rusă va aduce în discuţie problema unui moratoriu privind desfăşurarea de rachete cu rază medie şi scurtă de acţiune în Europa, precum şi în alte regiuni ale lumii.

Astfel, în discuţie vor intra Scutul de la Deveselu, dar şi sistemul similar care este acum în curs de instalare în Polonia, ambele bazate pe lansatoare MK-41. „Având în vedere lipsa de încredere (dintre SUA şi Federaţia Rusă - n.r.), noi propunem măsuri pentru a verifica acest tip de moratoriu. Vă invităm să vizitaţi Kaliningradul pentru a vedea rachetele Iskander, iar în schimb, experţii noştri să aibă ocazia să viziteze bazele americane din România şi Polonia”, a declarat Lavrov.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.