Conform unui răspuns acordat pe legea accesului la informațiile de interes public, la cererea Libertății, între 2014 și 2020 s-au înregistrat 9 plângeri de hărțuire sexuală în cadrul Ministerului Apărării Naționale. Patru dintre acestea au fost înaintate către Parchetul Militar, toate fiind clasate.

În 11 decembrie 2019, un angajat din cadrul Ministerului Apărării Naționale (MApN) a depus o plângere pentru hărțuire sexuală. Plângerea viza un alt angajat. În cadrul instituției, s-a constituit o comisie disciplinară. Cazul nu a fost înaintat Parchetului Militar. Militarul acuzat de hărțuire sexuală a fost declarat „inapt din punct de vedere psihiatric”.

De la „apt limitat” la „inapt”

„Acesta era, anterior acuzației de hărțuire, declarat «apt limitat» de o comisie medicală. După înregistrarea raportului persoanei agresate, o comisie organizată la nivelul unității a solicitat o nouă reevaluare psihiatrică, în urma căreia militarul a fost declarat «inapt» din punct de vedere psihiatric”, a explicat ministerul pentru Libertatea.

Integral pe LibertateaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.