Rezultatele obţinute de elevii români în 2019 la testarea TIMSS - Tendinţe în domeniul Studiilor Matematice şi Ştiinţifice Internaţionale – Trends in International Mathematics and Science Study – au fost făcute publice joi.

Acestea arată că, deşi este cel mai mare scor mediu - 470 - dintre cele şase participări la testările TIMSS de până acum, rămâne sub media internaţională, care este de 500 de puncte. Studiul arată că suntem la acelaşi nivel cu ţări precum Bahrain şi Emiratele Arabe. Dintre ţările europene, cele mai bune rezultate le-au obţinut elevii din Irlanda.

Puţin peste jumătate dintre elevii români, 52%, reuşesc să se încadreze în criteriile intermediare şi 6% ating criterii de performanţă avansată, corespunzătoare unui scor de 625 de puncte. Studiul mai arată că există diferenţe între scorurile totale obţinute de fete şi cele obţinute de băieţi, în favoarea fetelor. Astfel, în 2019, fetele au obţinut un scor mediu de 487, mai mare decât al băieţilor, de 471, tendinţă opusă celei din majoritatea ţărilor participante.

Integral pe AdevărulComentarii

Pute Cea mai tare victorie a "Romaniei Educate " profesor mediocru elevi asisderea,felicitari marelui conducator !!!

11 iunie 2021 10:18

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.