Guvernul a făcut primul pas pentru interzicerea cumulului pensiei cu leafa de la stat, însă legea prevede că anumite categorii profesionale nu sunt afectate de prevederi, aşa că persoane ca Valer Dorneanu, Ilie Sârbu şi Răzvan Theodorescu rămân cu veniturile intacte.

Guvernul a adoptat proiectul de lege prin care persoanele din mediul bugetar care beneficiază şi de pensie trebuie să aleagă între unul din cele două venituri, salariu sau pensie, fiind posibil acest lucru până la împlinirea vârstei de 70 de ani. Proiectul de lege, care va trebui să fie adoptat şi de Parlament, prevede faptul că de la aplicarea legii sunt exceptate mai multe categorii socio-profesionale.

În categoria persoanelor cărora le este permisă cumularea pensiei cu salariul sunt cei aleşi prin vot popular, adică parlamentarii, preşedintele României, primarii şi şefii de consilii judeţene. Pe de altă parte, în proiectul de lege sunt menţionaţi şi cei care au durata mandatului prevăzută de Constituţie, adică Avocatul Poporului şi adjuncţii săi, judecătorii Curţii Constituţionale a României (CCR) şi conducerea Curţii de Conturi, la care se adaugă membrii Academiei Române, acolo unde salariu au doar cei din conducerea forului.

Integral pe AdevărulComentarii

pensionar revoltat Porcii maninca din mai multe troace...

11 iunie 2021 7:07

”Prin noi înșine !”...Nu se vede deloc în politica PNL-ului de astăzi.... Nici nu trebuie să fiu mare specialist în politică și-n economie să văd situația din țara asta de un an jumate ....Se vede cu ochiul liber !....N-are nici un amestec PSD-ismul....că mi-am pus speranțele în Liberali....dar nu în politica asta Liberal-Fanariotă a PNL-ului demonstrată până acum ... Lecțiile le iau direct pe buzunarul meu la fel ca toți românii....că Kilul de cartofi a crescut de la 1 Leu (cel românesc) la 3 Lei (cel Egiptean sau Franțuzesc....că de fapt doar cartoful ăsta-l mai găsesc .....de-am ajuns să mânânc doar carne de pui chiar dacă doctorul mi-a interzis că-i plină de hormoni și-i pericol de cancer ?...dar presupun că știți de ce, că-i mai ieftină !....Eu n-am Pensie Specială șau Salariu Nesimțit la care la unii se și cumulează de la stat....Că-mi vine scârbă când îl văd la TV-u pe Vicepreședintele PNL-ului Rareș Bogdan ce-a prostit nația asta cu memorabilă fraza ”Dacă vin PNL-iștii la putere în prima lună se vor tăia toate Pensiile Speciale !”...Și-a trecut un an jumate !....Canci !....Minciună Gogonată ”Made in PNL-u” !....

10 iunie 2021 20:36

PSD, partidul nomenclaturii, partidul pensiilor speciale PSD = Partidul Sobolan Diabolic

10 iunie 2021 10:31

Inca n-ai futut in cur un bolsevic? Ce astepti? .

10 iunie 2021 9:25

De ce urăște lumea PSD? Ce au în comun cei 3 șobolani din poză?

10 iunie 2021 8:19

Aș da o muie. Vreau postac bolșevic. Acum! Toți 3 de la P$D

10 iunie 2021 7:42

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.