Generalul de brigadă Tiberiu-Silviu Dumitrache conduce DGIPI, instituție care apără de corupție și vulnerabilități Ministerul de Interne și fără avizul căreia nu se poate ocupa nicio poziție importantă în poliție, pompieri sau jandarmerie. Șeful DGIPI are în patrimoniu o proprietate, cu conac, piscină olimpică și heliport, pentru care socrul generalului, Liviu Luca, fostul lider sindical și vechi partener de afaceri al lui Sorin Ovidiu Vîntu, a fost trimis în judecată de DIICOT. Domeniul de 31.565 mp, pe care e plasat un conac de 2.675 mp, a ajuns la generalul Dumitrache prin donație către copiii minori ai ofițerului, după ce Liviu Luca a început să aibă probleme juridice.

În 22 februarie 2016, Liviu Luca, puternicul lider de sindicat din domeniul petrolier, a fost reținut de DIICOT. Procurorii au descins la domeniul său de la Păulești, comună din județul Prahova, aflată la 10 kilometri nord-est de Ploiești.

Luca era cercetat într-un dosar de spălare de bani, constituire de grup infracțional și instigare la delapidare cu un prejudiciu de peste 14 milioane de lei. Potrivit acuzațiilor procurorilor, „în urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că în perioada 21 iulie 2005-6 martie 2009, SC PSV Company a virat în mod nelegal către SC Edilconst SA, în interesul suspectului Liviu Luca, suma de 14,58 de milioane de lei reprezentând lucrări de construcții executate la ansamblul sediu social și anexe din Păulești”. Luca s-a declarat nevinovat.

Integral pe LibertateaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.