Scumpirea energiei, a transporturilor şi a preţului petrolului vor genera scumpiri pe tot lanţul de aprovizionare, de la producător până la preţul de la raft, afectând inclusiv preţul cărnii. Însă nu doar aceştia sunt factorii care aduc scumpiri.

Cel mai mare procesator de carne din lume a fost vizat de un atac cibernetic. Consecinţele s-au resimţit imediat, compania oprind abatoarele din mai multe state americane, Australia şi Canada, iar experţii preconizează că preţurile cărnii de vită, pasăre şi porc vor creşte rapid în perioada următoare, dacă problema nu va fi eliminată, după cum scrie mediastandard.ro.

Firma de origine braziliană a informat guvernul de la Washington despre atacul serverelor sale din cele două continente, iar FBI a declanşat deja o anchetă. De asemenea, Agenţia pentru Securitatea Infrastructurii şi Securitatea Cibernetică oferă asistenţă companiei. La fel ca în cazul atacului de acum trei săptămâni asupra celei mai mari conducte de combustibil din SUA, principalii suspecţi sunt hackerii ruşi. Atunci, atacul cibernetic a paralizat distribuirea combustibilului şi compania vizată a fost nevoită să plătească o răscumpărare de 4,4 miliarde de dolari către hackeri.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.