Într-un interviu acordat Libertatea, politologul Cristian Pîrvulescu atrage atenția asupra riscului ascensiunii curentului pedelist-trumpist din PNL care l-ar susține pe premierul Florin Cițu, despre duelul Dan Barna-Dacian Cioloș și scenariul ieșirii de la guvernare al USR-PLUS în 2023, dar și despre posibilii candidați-surpriză ai PSD la alegerile prezidențiale din 2024.

Libertatea: A fost în weekend Consiliul Național în PNL, domnul Florin Cîțu și-a anunțat candidatura, întrebarea e cât de tare se complică acum lucrurile în partid, cu existența a doi candidați puternici la președinție?

Cristian Pîrvulescu: PNL mereu a avut mai mulți candidați. Nu-mi aduc aminte în 1990 dacă Radu Câmpeanu a avut contracandidat, dar în 1992, Radu Câmpeanu l-a avut contracandidat pe Mircea Ionescu-Quintus, care după opt ani s-a retras, a fost Valeriu Stoica, care a avut contracandidat, l-a avut pe Florentin Pandele, care încă era membru PNL în 1999 și după aceea au existat mereu candidaturi, au existat dispute, este o tradiție a acestui partid care a trecut prin sciziuni și prin multe fuziuni. Sigur, cea mai complicată, așa cum ne-a arătat fotografia cu candidatul la președinția partidului Florin Cîțu, a fost fuziunea cu PDL și asta pentru că era un partid mare și cu o altă cultură organizațională.

Integral pe LibertateaComentarii

Mesaj pentru PNL-u.....de la un Liberalist !..... Eu chiar am obțiuni Liberale.....dar Liberalismul nu-i doar să minți poporul și să-ți îmbogățeștii membrii partidului și neamurile lor.....Liberalismul nu-i acea ideologie să lași majoritatea poporului săracă lucie și doar liderii liberali să ajungă ”boieri”....Unde ați văzut dumneavoastră la PNL-ul de astăzi aplicarea sloganului Brăteniilor ”PRIN NOI ÎNȘINE” ?....cănd țara importă 70 % din produsele alimentare iar Ministrul Agriculturii Liberal taie toate subvențiile și n-ajută deloc producția agricolă internă....de ară fermierii cu plugurile marea lor dorință ”VREM APĂ” !.....Că de proști ce sunt nici măcar la PNRR n-au obținut fonduri de irigații....De ce ?....Răspuns: de impotenți și indolenți ce sunt !..... Și trebuie să le-o spunem direct !.....Să fim noi ”Prostimea” mult mai intransigentă și să le-o spunem direct în față oriunde-i găsim !....

2 iunie 2021 11:47

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.