Ministerul Apărării Naționale a elaborat un proiect care să reglementeze situația porturilor militare ale României, întrucât niciunul dintre ele nu are o bază legală de funcționare.

Proiectul la care au lucrat specialiștii din Ministerul Apărării Naționale (MApN) este intitulat “Lege privind regimul porturilor militare maritime și fluviale”. Acest act normativ pare a fi de maximă actualitate întrucât, oricât ar părea de ciudat, niciunul dintre porturile militare din România nu are o bază legală de funcționare.

Potrivit textului postat pe internet în vederea consultării publice, România are următoarele porturi militare: Constanța, Mangalia și Midia (la Marea Neagră), Brăila, Galați și Tulcea (pe căi navigabile interioare, mai precis pe Dunăre), precum și un centru de pregătire marinărească pe lacul Siutghiol, unde se antrenează studenții Academiei Navale (viitori ofițeri), elevii de la Școala de Maiștri de Marină din Constanța și echipajele Forțelor Navale Române. Dintre aceste obiective ale MApN, doar portul militar Mangalia a avut, cândva, o bază legală de funcționare: un decret emis în anul 1956 și abrogat în anul 1990.

Integral pe România LiberăComentarii

nea corectu Da ce e legal ;la noi ma?ca io si lucerna in prop[ria gradina o seman cu maaaare grija ca mai apare cate o canipa pi ici pi colo si ...doamne fereste .....nam nici o vina.

1 iunie 2021 13:14

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.