Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, le-a solicitat colegilor de partid, printr-o scrisoare, convocarea Comitetului Executiv Naţional pentru tranşarea situaţiei legate de înlocuirea sa din această funcţie.

"Stimaţi colegi, cu un an înainte de alegerile locale şi parlamentare, este necesar ca toate forţele partidului să fie puse în slujba singurului obiectiv major al PSD: câştigarea alegerilor şi instalarea unui nou Guvern. Este evident că ne vom confrunta cu un adversar politic a cărui tenacitate şi forţă nu trebuie subestimate. De aceea, susţin că este necesar să folosim experienţa, expertiza şi atuurile fiecărui membru PSD în această confruntare electorală, care se anunţă a fi cea mai crâncenă din ultimii 20 de ani. Nu doar că este necesar să folosim toate forţele pe care le avem la dispoziţie, dar este absolut necesar să avem un plan clar şi o strategie bine definită pentru alegerile care vin. Nu este suficient să aşteptăm erodarea electorală a adversarilor noştri, ci trebuie să fim activi şi să avem strategii bine definite pentru modul în care ne vom prezenta în alegeri", se arată în documentul remis Agerpres de surse din rândurile social-democraţilor.

Potrivit scrisorii, orice moment pe care PSD îl pierde din pregătirea anului 2012 este un moment câştigat de adversarii partidului.

"Orice conflict în care PSD intră este un conflict de pe urma căruia are de câştigat actuala Putere. Dacă noi nu ne înţelegem între noi, singurii care au de pierdut sunt românii. Consider că PSD trebuie să se întoarcă de urgenţă la adevărata agendă a populaţiei. Avem datoria, ca partid de stânga şi ca principalul partid de Opoziţie, să nu stăm pasivi în timp ce un Guvern iresponsabil de dreapta ia măsura de a îngheţa pensiile şi salariile pentru anul viitor. Avem datoria faţă de electoratul nostru să nu fim distraşi de subiecte minore, în timp ce pe români îi preocupă acum, în prag de iarnă, subiecte mult mai grave precum pensiile, salariile, preţurile la alimente şi la încălzire. Din păcate, partidul nostru trece prin momente tulburi care nu fac altceva decât să influenţeze negativ potenţialul USL de a câştiga alegerile din 2012. Cred cu tărie că aceste momente tulburi trebuie depăşite cu rapiditate, pentru a ne putea concentra pe aspectele importante, pentru noi ca partid: planificarea confruntărilor electorale de anul viitor şi elaborarea strategiei câştigătoare, atât pentru PSD, cât şi pentru USL. Avem obligaţia de a stopa hemoragia şi dezertările din partid prin reinsulfarea încrederii în victoria Opoziţiei. Acest lucru nu se poate întâmpla decât dacă ne prezentăm uniţi în faţa românilor şi în faţa adversarilor politici", spune Geoană în scrisoarea transmisă social-democraţilor.

Potrivit acestuia, "din păcate, în acest moment, PSD numai unit nu este", iar acest lucru este "foarte grav" în contextul în care adversarii partidului vor să modifice legi importante doar pentru "a fura" PSD victoria şi anul viitor.

"În contextul în care se încearcă desfiinţarea actualelor judeţe, în contextul în care se doreşte comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, în contextul în care se vrea impunerea votului prin corespondenţă şi schimbarea sistemului electoral, în contextul în care se caută cu disperare schimbarea brutală a cadrului instituţional al alegerilor, Senatul, în calitate de Cameră decizională în chestiuni administrative, capătă o importanţă deosebită.

În acest caz, pierderea celei de-a doua funcţii din statul român în favoarea Puterii înseamnă grave prejudicii aduse interesului partidului. Având în vedere cele de mai sus, consider necesară convocarea, de urgenţă, a unui Comitet Executiv Naţional al PSD pentru a ne asigura că toate resursele partidului sunt concentrate în direcţia pregătirii şi câştigării alegerilor de anul viitor. Acest Comitet Executiv Naţional ar trebui să lămurească aceste aspecte. Consider că este imperios necesar ca aceste întrebări să-şi afle răspunsul cât mai repede cu putinţă, pentru a ne întoarce cu toţii la munca pe care o depunem, fiecare în parte, pentru a câştiga alegerile şi pentru a oferi României un nou Guvern şi un nou model de guvernare", conchide Mircea Geoană în scrisoare.

Integral pe România LiberăComentarii

pupinc Pe prostovan il mununca si acum in besescu.A stat ca o curva la Realitatea si a spus tot felul de cretinisme de te doare in freza.Unii diplomati cu staif au impresia de chiar ca romanii astia is batuti in cap.Mai prostovane GEOANA,daca te-as fi prins a doua zi dupa ce te-ai dus la SOV sa te relaxezi ITI CRAPAM capu ala pe care nu-l ai.Sa spui ca ai in spate 5 milioane de romani e un nonsens.Daca te uiti ACUM in spate ITI VEZI UMBRA si daca te uiti IN OGLINDA ii vezi pe cei 5 milioane de alegatori ai tai.Pacat,am crezut ca ai ceva sub par,da .....canci.Te-a prostit PUTOAREA PUTERII nene.Daca aia din psd te mai iau la carca lor,ori is beti ori is mai prosti ca tine.Tu ai fost curva lui basescu din 2004 de cand te-au ales aia presedinte.Acu cred ca esti numai curva TA.

15 noiembrie 2011 22:49

Mircea B. corect trebuie discutata problema chiar intrun CONGRES extraordinar/ PONTA este adevaratul cal troian in PSD ,nu Geoana..! Ca urmare Ponta trebuie urgent debarcat, daca nu cumva daunele aduse PSd si USL sunt insurmontabile.Pare un fel de conspiratie ,un scenariu in care Ponta a avut rolul sau de declansator al incendiului spre a torpila USL. Aruncand USL in aer aduce mari prejudicii inclusiv PNL si PC. Poate ca asta a si vrut !Asa a primit comenzile! Ma tot intreb de ce cei din PC mai stau in USL ,de vreme ce,de la o vreme, nu mai sunt bagati in seama la deciziile USL.?! Ma intreb de ce .."ANTENELE" continua sa faca campanie gratis lui PONTA si ANTONESCU ,in loc sa-i ia la intrebari pentru neputintza lor! Ma intreb de ce politicieni seriosi din PSD si PNL nu iau taurul de coarne si sa creeze rapid o alta miscare politica..credibila cu lideri autentici.Se poate folosi si intari structura PC pentru a nu mai fi nevoiti sa o ia de la inceput ..! Romania este unde este si datorita lasitatii si lipsei de curaj a unor politicieni de a actiona curajos cand trebuie.

9 noiembrie 2011 12:41

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.