Topul organizaţiilor care vor trimite cel mai mare număr de delegaţi la Congresul PNL din 25 septembrie este dominat de filialele din Ardeal, cu toate că din spate vine şi o filială din sud.

Conducerea liberală a stabilit luni că la Congresul PNL din 25 septembrie vor participa fizic 5.000 de delegaţi din toate organizaţiile. Potrivit surselor „Adevărul”, pentru calcularea numărului de delegaţi se va lua în considerare media rezultatului procentual al organizaţiilor la alegerile locale şi parlamentare (50%) şi media rezultatului ca număr de voturi al organizaţiilor la alegerile locale şi parlamentare din anul 2020. Aşadar, doar ultimele două rânduri de alegeri vor conta în stabilirea numărului de delegaţi.

Cele mai puternice două organizaţii vor fi Bihorul şi Giurgiul. Bihorul este condus de Ilie Bolojan, actual preşedinte al Consiliului Judeţean, care la locale a obţinut 56% din voturi, fiind prima organizaţie pe ţară ca procent, dar care a strâns şi un număr impresionant de 142.000 de voturi, în condiţiile în care cea mai mare organizaţie, ca dimensiune, PNL Bucureşti, a obţinut doar 122.000. La parlamentare, Bihorul nu a mai fost pe podium, dar tot a strâns 34% din voturi, fiind în primele filiale din ţară. Până în prezent, Bihorul nu s-a pronunţat pe cine susţine, dar negocierile intense sunt cu echipa Cîţu.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.