Medicul şi cercetătorul Octavian Jurma atrage atenţia că ritmul mediu de vaccinare a scăzut atât de mult încât nu vom atinge în acest an ţinta de 10 milioane de persoane imunizate cu minim o doză.

„Acest prag poate fi atins însă doar în 7 ianuarie 2020”, a scris el pe Facebook. Octavian Jurma susţine că ţinta de 5 milioane de persoane vaccinate va fi atinsă abia la finalul lunii iunie. „În ciuda escaladării optimismului autorităţilor de la stadiul de fantezie la cel de delir, relaxarea inhibă vaccinarea şi minciuna ostentativă o va inhiba şi mai tare”, susţine Octavian Jurma. El spune că cei 5 milioane de vaccinaţi sunt doar simbolici, iar acest număr va fi atins abia în data de 25.06.2021, cu prima doză, iar cu a doua doză abia la mijlocul lunii iunie.

„Adevărata miză este atingerea în timp util (înainte de începerea şcolii în toamnă) a pragului de 10 milioane de persoane vaccinate. Acest nivel de protecţie este minim necesar pentru evitarea unui nou val de infectări şi decese în toamnă.” Estimările lui Octavian Jurma vizează pragul de 10 milioane de oameni vaccinaţi cu prima doză şi spune că numărul va fi atins pe 7 ianuarie 2022, iar cu a doua doză, pe 28 ianuarie 2022.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.