Toate preţurile cresc la nivel mondial, din cauza penuriei de produse de toate felurile, de la saltele, la alimente sau minereuri, scrie Bloomberg, explicând că în urmă cu un an oamenii din întreaga lume se aprovizionau cu disperare, iar acum companiile se aprovizionează cu furie.

„Acum un an, pe măsură ce pandemia a devastat fiecare stat şi economiile s-au cutremurat, consumatorii erau cei care cumpărau panicaţi. Astăzi, la revenire, companiile încearcă cu furie să se aprovizioneze.

Producătorii de saltele, producătorii de autovehicule, producătorii de folii de aluminiu cumpără mai mult material decât au nevoie pentru a supravieţui vitezei cu care se recuperează cererea de mărfuri şi a potoli acea frică primordială că materiile prime se vor epuiza. (...) Lipsa, blocajele transporturilor şi creşterea preţurilor se apropie de cele mai înalte niveluri din memoria recentă, ridicând îngrijorarea cu privire la faptul că o economie globală supraalimentată va alimenta inflaţia”, relatează Bloomberg.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.