Peste 320 de cetățeni ai României se află în acest moment în Fâșia Gaza din Orientul Mijlociu, aflată sub controlul grupării Hamas.

Peste 320 de cetățeni ai României se află în acest moment în Fâșia Gaza din Orientul Mijlociu, cu populație majoritar musulmană, aflată sub controlul grupării Hamas. După cum se știe, în ultimele zile, această grupare a intrat practic în război cu statul Israel, război care afectează atât teritoriul Israelului cât și teritoriul Gaza.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, estimează că în Fâşia Gaza s-ar afla în jur de 320 - 350 de cetăţeni români.

"Am decis convocarea unui task-force la nivelul MAE, care să monitorizeze foarte atent situaţia şi care să elaboreze eventuale linii de acţiune pentru a sprijini cetăţenii români, dacă situaţia se agravează şi mai mult", a explicat ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, într-o declarație prezentată, duminică, la postul Prima TV.

Integral pe România LiberăComentarii

Oltean Ei nu mai sunt romani. Daca te ihaitezi cu teroristii, unde nu ai ce cauta, atunci iti meriti soarta. MAE mai bine sa pazeasca Romania de afluxul de neaveniti, decat sa vada de cei care si-au renegat patria.

17 mai 2021 13:46

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.