Guvernul Cîţu l-a numit la şefia OSIM pe Cătălin Burcescu, politician plecat pentru o sinecură la ALDE, când partidul lui Tăriceanu guverna alături de PSD, dar care a revenit în PNL după schimbarea Cabinetului Dăncilă. Deşi o comisie internă a liberalilor a respins numirea lui Burcescu la OSIM, fiind invocată problema studiilor superioare, la insistenţele senatorului Eugen Pîrvulescu, premierul a acceptat propunerea PNL Teleorman.

Patru luni au trecut de când liberalii din Teleorman şi-au anunţat oamenii care vor fi numiţi în funcţii de conducere în diferite instituţii de la centru. Printre aceştia era şi Cătălin Burcescu, susţinut de preşedintele PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu, pentru şefia OSIM, susţin surse politice pentru „Adevărul”. Însă o comisie internă, formată din mai mulţi lideri liberali, i-a respins dosarul acestuia, fiind ridicată problema studiilor sale.

Deşi pentru şefia OSIM nu există o condiţie obligatorie a unor studii juridice sau tehnice, de obicei funcţia a fost ocupată în ultimii ani de persoane cu expertiză juridică sau administrativă, cum au fost cazurile profesoarei universitare Bucura Ionescu, specialistă în brevete, sau al Mitriţei Hahue, funcţionară din instituţie cu peste 20 de ani de experienţă.

Integral pe AdevărulComentarii

xyz "Romania educata" a lu' Johanis, unul mai far' de studii decat celalalt ! Niste ratati de rezistaci, apti doar sa urle pe strazi si sa agreseze pe romanii care-i contesta.

17 mai 2021 8:17

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.