Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, şi-a exprimat, vineri, satisfacţia că revenirea la normalitate a fost devansată cu o jumătate de lună, context în care instituţia pe care o conduce a înaintat propuneri pentru spectacole în aer liber cu maxim 1.000 de persoane.

"Pe calendarul iniţial, noi nu prea vedeam o relaxare până în 1 iunie şi de aceea am prevăzut aceste spectacole pilot pentru 14, 15, 16 (mai - n.r.), dar, având în vedere că rata de vaccinare a mers atât de bine, astăzi ne aflăm în situaţia de a devansa aceste relaxări, după cum a anunţat şi preşedintele ţării, astfel că 15 mai devine o primă bornă a revenirii către normalitate. Asta nu ne împiedică să menţinem aceste programe pilot, cu excepţia celui de duminică, când se preconizează o zi ploioasă şi atunci am amânat pentru 22 mai", a spus Gheorghiu înaintea galei "Libera Musica" de la Sala Marea a Operei Naţionale Bucureşti, un concert înscris în cadrul unui program-pilot privind reluarea activităţilor culturale indoor, derulat de Ministerul Culturii.

Integral pe AgerpresComentarii

Oh, trebuia să cotcodăcească și incultul ministru al culturii! Până la urmă, io-te că se făcu primăvara și cu o prăpădită de floricică! De ce însă spectacole în aer liber cu maximum 1.000 de persoane și nu cu o mie și trei sferturi, sau cu o mie de manechine, sau o mie de maneliști și câteva rațe crăcănate. Pe mine obsesia asta hoficială a preciziei exacte mă omoară. Mă aștept să reglementeze și viteza vântului, și intensitatea pârțurilor, și ordinea plecării la Doamne-Doamne începând cu Șoșoaca și cu Lazarus! Oricum, la creativitatea anală a „miniștrilor mei” ne putem aștepta la orice!

16 mai 2021 6:46

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.