Federația Română de Fotbal a anunțat că la finala Cupei României, programată pe 22 mai, competiție a cărei organizatoare este, pe stadionul din Ploiești vor intra spectatori până la umplerea a jumătate din capacitatea arenei, aproximativ 8.000 de spectatori. După exact patru zile, pe 26 mai, are loc și finala campionatului, meciul CFR-FCSB, la Cluj, tot cu trofeul pe masă. Acesta, însă, se va desfășura fără spectatori în tribune! Liga 1 este în organizarea Ligii Profesioniste.

Am întrebat ambele foruri cum s-a ajuns ca la un meci să poată intra spectatori, iar la celălalt, la fel de important, să nu fie permis accesul fanilor. Nu am primit niciun răspuns oficial, însă, pe surse ni s-a zis că Federația, care este implicată și în organizarea meciurilor de la EURO, trebuia să facă un antrenament organizatoric cu public sub supravegherea unor oficiali UEFA și au făcut demersuri pentru această „probă oficială”. În ceea ce privește șefii Ligii Profesioniste, acestora nici nu le-a trecut prin cap să facă vreun demers în meciul de la Cluj, unde se va decerna trofeul de campion, să fie admiși spectatori.

Federația Română de Fotbal trebuia să facă celor de la UEFA dovada că la EURO nu vor fi probleme de organizare, de acces al publicului, de evacuare în cazuri excepționale. Chiar dacă meciul nu este în București, ci la Ploiești, nu este o problemă. Ne interesează fluxul organizatoric și procedurile. Liga Profesionistă putea face demersurile pe care le-am făcut și noi. De ce n-au făcut? Întrebați-i pe cei de la Ligă.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Ce nu vă convine ”ovinelor” Aveți grijă, da? Noi nu parlamentam precum ciuma roșie, noi cea ce ne dorim, ceea ce spunem ....facă-se voiea NOASTRĂ!

13 mai 2021 14:48

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.