Tesla a sistat vânzarea mașinilor sale electrice pe bitcoini, a anunțat, joi, CEO-ul companiei, Elon Musk. În noaptea de miercuri spre joi, bitcoin a început brusc să scadă până la un nivel de 47.000 de dolari, iar apoi și-a mai revenit puțin peste 50.000 de dolari pe unitate, cu fluctuații în jurul acestui prag, la ora publicării știrii.

Bitcoin a avut, joi dimineața, scăderi de peste 12% în 24 de ore, la un moment dat, potrivit Coindesk. Prețul bitcoin își începuse căderea înainte de anunțul lui Elon Musk, dar a accelerat după acesta.

Miliardarul a motivat decizia Tesla de a renunța la a mai accepta bitcoin prin faptul că în acest moment se consumă foarte multă energie pentru mineritul acestei criptomonede. Consumul de electricitate, obținută și prin ardere de cărbuni, este poluant, iar acest lucru contravine scopurilor declarate ale Tesla de a reduce poluarea.

Integral pe startupcafe.roComentarii

Oltean Aiureli. Valoarea reala a bitcoin este zero (0). Este o cacealma servita, care se va sparge foarte urgent, cam ca si caritas. Intr-un an va reveni la valoarea reala, de zero.

13 mai 2021 10:46

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.