ONG-urile de mediu atrag atenția că deșeurile COVID-19 rezultate în urma pandemiei, mai exact măștile de protecție și alte echipamente de unică folosință sunt aruncate în natură și ajung să pună în pericol viața a zeci de mii de animale și păsări.

"Deșeurile Covid-19, așa cum sunt denumite de specialiștii care studiază efectele pandemiei asupra naturii, au ajuns și într-unul dintre cuiburile de berze. Păcat! Cel mai probabil vom curăța aceste gunoaie în cadrul caravanei de inelare a puilor.", au scris, pe Facebook , reprezentanții Milvus Group.

Aceștia au publicat și o fotografie care arată o barză într-un cuib în care se regasește și o mască de protecție uzată. Imaginile sunt surprinse de o camera web instalată de Asociație deasupra unui cuib de berze de la Dumbrăvioara.

"Interesul și dragostea voastră pentru aceste păsări ne-a determinat să instalăm o a doua cameră web la un cuib din acest sat (Dumbrăvioara, județul Mureș), renumit pentru ospitalitatea sa față de berze. În acest mod ne asigurăm că în fiecare an vom putea să vă oferim imagini inedite din viața acestor animale.", se arată pe site-ul Milvus Group.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.