Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova au făcut, miercuri, 32 de percheziții, în 15 județe, la domiciliile unor persoane bănuite de trafic de tutun.

Perchezițiile au avut loc în Prahova, Ilfov, Dâmbovița, Argeș, Ialomița, Alba, Arad, Neamț, Maramureș, Sibiu, Gorj, Teleorman, Giurgiu, Cluj şi Bihor şi în București.

Conform Poliției, începând cu luna februarie 2021 și până în prezent, mai multe persoane domiciliate în județele Prahova, Ilfov şi București ar fi desfășurat activități de prelucrare şi comercializare, în mod ilicit, a tutunului de fumat, prin intermediul anunțurilor postate pe rețelele de socializare.

Suspecții ar fi efectuat, zilnic, diverse tranzacții de preluare sau comercializare a tutunului de fumat, susține Poliția Prahova.

Pentru captura de tutun, au fost mobilizați polițiștii de la Serviciile pentru Acțiuni Speciale
Conform sursei citate, perchezițiile s-a desfășurat cu participarea a peste 100 de polițiști din cadrul inspectoratelor județene de poliție Prahova, Ilfov, Argeș, Ialomița, Alba, Arad, Neamț, Maramureș, Sibiu, Gorj, Teleorman, Giurgiu, Cluj și Bihor.

În această amplă desfășurare de forțe au participat și polițiști ai serviciilor pentru acțiuni speciale din Prahova şi Ialomița.

În urma perchezițiilor, au fost identificate şi ridicate mijloace materiale de probă precum înscrisuri, echipamente electronice şi telefoane mobile, dar și 18,2 kg. de tutun mărunțit.

De asemenea, la domiciliile persoanelor vizate de anchetă au fost găsite galeți goale.

Prejudiciul estimat produs bugetului general consolidat prin faptele ce fac obiectul cauzei penale se ridică la 110.000 de lei.

Cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii activități infracționale, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.