Instanţa a anunţat, la termenul trecut al procesului, că azi vor fi puse în discuţie mai multe schimbări ale încadrărilor juridice. Cristian Popescu Piedone ar putea fi acuzat nu de abuz în serviciu, ci de neglijenţă în serviciu, o infracţiune pentru care Codul Penal prevede pedepse mai mici.

În timp ce în sala de judecată vor fi dezbateri, rudele celor ucişi în incendiul de la Colectiv au anunţat că vor protesta, în tăcere, pe treptele Curţii de Apel Bucureşti.

Tragedia de la Colectiv şi tot ce urmat apoi reprezintă, pentru întreaga societate, o „oglindă, pe care ne-o pune în față lipsa de asumare și de responsabilitate. E greu să ne uităm în oglinda aceasta, dar acolo ne vedem pe noi și putem să vrem să fie mai bine, să fim mai buni. Schimbarea încadrării juridice a principalilor acuzați din dosarul Colectiv ar înnegura cu totul această oglindă, ca atunci când moare cineva și oglinda este acoperită, deoarece nimic nu mai poate fi văzut în ea”, scriu organizatorii protestului de azi, pe pagina de organizare a evenimentului – #65 pentru DREPTATE!

Integral pe LibertateaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.