Gudronul, un amestec de hidrocarburi care rezultă din arderea lemnului, a cărbunelui si a frunzelor, precipită în funigine şi se depune în plămânul unui fumător şi rămâne acolo. Substanţa este produsă de orice materie arsă, indiferent că vorbim despre ţigări sau de carnea preparată la grătar, pe foc direct. „Şi de aici pot apărea procese anormale în organele prin care respiraţi”, avertizează speciaţiştii.

Dacă luaţi gudron dintr-un grătar, îl duceţi direct în ficat. Acest organ este un reactor chimic , dar nu poate să îl prelucreze. Deci va fi aruncat în sânge. Şi după o ţigară, gudronul intră direct în sânge. În artere produce stres oxidativ, deci aterosleroza poate apare devreme. Atero-scleroza e cea care produce accident vascular cerebral şi infarct miocardic, potrivit unui reportaj realizat de emisiunea Ce se întâmplă doctore? (CSID).

Integral pe AdevărulComentarii

Fir-ați ai draqului de HANDICAPATI e periculos sa consumi carne la gratar? Dati-ne vaccinuri! Dati-ne medicamente! Astea nu sunt "periculoase"! Nu v-ar muri mulți înainte ticăloșilor!!!!

11 mai 2021 21:28

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.