Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Asztalos, a anunţat la Digi FM că instituţia a primit mai multe plângeri în urma declaraţiilor făcute de ÎPS Teodosie cu privire la femei. Asztalos a spus că nu va sancţiona interpretările unei credinţe.

„Ceea ce vom analiza noi în această speţă şi în oricare alta de acest gen este contextul în care s-a făcut declaraţia, conţinutul, scopul – dacă a fost sau nu o intenţie de a aduce o atingere demnităţii anumitor categorii de persoane – şi, desigur, calitatea celui care a făcut declaraţia, pentru că vorbim despre un formator de opinie, care influenţează comportamente din societate”, a declarat preşedintele CNCD, Csaba Asztalos, la Digi FM.

Acesta a precizat că instituţia nu va analiza şi nici nu va sancţiona ceva ce ar putea fi, în acest caz, o interpretare a credinţei. „Noi, ca instituţie de stat, în nicio speţă nu am şi nu vom sancţiona interpretări ale unei credinţe. Pentru că există o separaţie între stat şi culte, există o autonomie a cultelor. Fiecare cult îşi stabileşte propriile canoane şi propria dogmatică, iar statul, inclusiv CNCD, le respectă”, a explicat Csaba Asztalos, referindu-se la faptul că nu va fi analizată regula potrivit căreia femeile nu pot îndeplini funcţii importante în Biserica Ortodoxă.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.