Loboda, buruiană de primăvară, ca membră a familiei spanacului, are un conţinut bogat în vitamine şi fitonutrienţi constituind astfel un aliment natural şi sănătos.

Frunzele de lobodă sunt diuretice, depurative, laxative şi detoxifiante. Pigmentul său roşu intens atestă prezenta unor antioxidanţi puternici, care ajută la regenerarea organismului şi creşterea rezistenţei în faţa bolilor. Conţine o cantitate mare de vitamina C, dar şi vitamina K, fier, antioxidanţi, calciu şi magneziu.

Loboda posedă aproape dublul cantităţii de vitamina C în comparaţie cu kiwi sau lămâi, care sunt adesea considerate principalele alimente pentru obţinerea rapidă a vitaminei C. Acest conţinut ridicat de acid ascorbic înseamnă că sistemul imunitar primeşte un impuls uriaş, producţia de celule albe din sânge este stimulată, iar funcţiile corporale precum regenerarea celulară şi vindecarea rănilor sunt accelerate.

Integral pe Adevărul



Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.