Președintele României, Klau Iohannis, a declarat luni, la finalul Summitului B9, că este nevoie de o creștere a prezenței militare aliate, inclusiv a SUA, în România și în sudul Flancului Estic, pe fondul situaţiei îngrijorătoare de securitate din Marea Neagră.

Astfel, Iohannis a subliniat acțiunile destabilizatoare ale Rusiei din regiune sunt îngrijorătoare și contribuie la menținerea unui accentuat climat de insecuritate.

”Situaţia îngrijorătoare de securitate din Marea Neagră – despre care am discutat pe larg – ne-a dovedit că trebuie să ne menţinem vigilenţa. Așadar, NATO trebuie să continue să își întărească postura de descurajare şi apărare, în special pe Flancul Estic, în mod unitar și coerent, de la Marea Baltică la Marea Neagră. De aceea, am pledat – inclusiv în discuția cu Președintele Biden – pentru o creștere a prezenței militare aliate, inclusiv a SUA, în România și în sudul Flancului Estic”, a spus Iohannis.

Integral pe HotnewsComentarii

Cap de rumeguș Iată că Germania și Japonia, învinse crunt în cel de al doilea război mondial, și-au limitat la maximum puterea militară și au devenit două dintre cele mari puteri economice ale lumii! Prin ambiția bolnavă de a fi jandarmul Planetei, Marele Licurici ce a realizat? Dacă s-ar tipări toți dolarii din datoria sa externă, ar apărea pe glob noi lanțuri de munți! Dar din hârtie... A pierdut cu spume războaiele din Coreea și Vietnam. Pleacă acum și din Afganistan. A întors lumea cu curul în sus cu primăverile sale arabe. Umblă cu limba scoasă după resursele minerale și de altă natură ale altor țări. Visează să constituie statul GLOBAL pe Terra, prin care să dispună de oricine și de orice. Distruge libertatea popoarelor, moralitatea oamenilor, cinstea și bucuria de a trăi a celor mulți și săraci. Distruge, prin lăcomie, tot ce e frumos și chiar viața de pe Terra! Căci la asta se va ajunge când se va da drumul la toate armele și armamentele acumulate. Noi nu trăim acum într-un matrix sau într-o hologramă, ci într-o imensă partidă de șah jucată de supercomputere, care nu se poate termina decât prin remiză, adică prin cel mai spectaculos holocaust cu putință! Iar micul nostru nazist de la Cotroceni se pișă și el câțiva stropi de benzină pe acest rug! Mai bine ar pune mâna să citească ceva despre inseparabilitatea de nevastă și de casele sale. Era să zic despre inseparabilitatea cuantică, dar nu sunt sigur că știe cu ce se mănâncă...

11 mai 2021 10:41

x Primul Vanator al Tarii, ar trebuie NATO sa se ocupe de individ, care devine periculos pt siguranta Romaniei.

11 mai 2021 9:53

Oltean Cu NATO, momentam, ne-am ars. S-au trimis romani in Afganistan si Irak, ca sa apere granitele nostre ? Cine raspunde de cei cazuti acolo, in tari indepartate, cu care Romania nu avea nimic de impartit ? Acum "glorioasa armata romana" o sa o stearga de acolo, cu coada intre picioare, asa cum au sters-o URSS din Afganistan sau SUA din Vietnam. Nu ne-a lipsit, asa cum nu ne lipsesc nici cheltuielile exorbitante pentru inarmarea, complet inutila si impovaratoare pentru Romania.

11 mai 2021 8:47

x Un proverb romanesc, spune:" Cu vecinii, trebuie sa fii prieten"- adica, ce-are Romania cu Rusia cu Putin ? care nu ravnesc si nu ataca teritoriile romanesti. URSS s-a destramat, republicile sovietice cu treaba lor, acum, ce vrea Johanis de se strofoaca cu NATO - sa sacrificam vieti de tineri romani, pt interesele americane. Pai, daca, ti s-a facut de razboi, Johanis, du-te tu in linia intai, si lupta-te, pana .....

11 mai 2021 7:01

Oltean Ar fi cazul ca d-l Presedinte sa se trezeasca, si sa vada adevaratele probleme ale tarii, unde nimeni nu ia nici o masura de ameliorare.

10 mai 2021 20:54

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.