După scandalul internațional declanșat de Arthur, prințul Emanuel von und zu Liechtenstein iese din tăcerea autoimpusă şi declară că nu el l-a omorât pe cel mai mare urs din România.


Într-o declarație pentru presa din Austria, Emanuel (foto) spune că are probe care îi susțin spusele.

Prințul confirmă că a ucis un urs în România dar susține că animalul pe care l-a împușcat ar fi fost unul eliberat pentru împușcare, şi nu Arthur.

Mai mult, Emanuel precizează că are fotografii care demonstrează că animalul ucis de el nu este ursul Arthur.

Prinţul Emanuel: Ursul ucis a fost clasificat drept periculos şi eliberat pentru tragere
"După ce un urs a pătruns frecvent în așezări, a fost clasificat ca periculos de către autoritățile române responsabile și eliberat pentru tragere.

Am dobândit legal și am exercitat autorizația de vânătoare de la autoritățile responsabile”, a spus prințul, conform publicației Kronen Zeitung, citată de DC News.

"Îmi pare extrem de rău și prezint scuze pentru faptul că a fost creată o impresie care a făcut ca mulți oameni să aibă sentimentele rănite.

Vânătoarea are o lungă tradiție pentru familia noastră. În acest caz, a servit și pentru evitarea pericolului”, a adăugat acesta.

Prințul a mai subliniat că România are cea mai mare populație de urși din Europa, cu peste 8.000 de animale.

Taxele plătite pentru vânătoare ar fi, după cunoștința sa, investite în principal în programe de conservare a urșilor.

Ministrul Mediului dă asigurări că trofeul ursului Arthur nu pleacă din România
Trofeul de vânătoare al printului de Lichtenstein, respectiv capul ursului brun Arthur, este încă în România și nu va ajunge în castelul prințului, dă asigurări Ministrul Mediului.

Tanczos Barna susține că scoaterea a trofeului reprezintă faptă penală.

"Trofeul este în ţară. Blana și craniul, asta înseamnă trofeu, din câte am înțeles. Nu pleacă nici într-un fel din țară. Nu poate pleca. Nu știu de ce a dat banii. Blana și craniul sunt în județul Covasna, la acea asociație de vânătoare. Nu pot să plece din ţară.

Este faptă penală dacă pleacă din ţară. Este o discuţie întreagă de ani de zile cu vânătorii de ce nu se poate scoate din ţară. Nu se poate! Punct", a declarat ministrul Mediului.


Comentarii

Pute Hopa stai sa vedem argumente de Gaga daca asta prezinta dovezile,Precis e un urs mic iar pe Arthur altcineva ,persoana marcanta l-a omorat.Sa vezi musamalizare ,sa vezi ca ursul traieste ,sa vezi circ tipic noua !!!!

8 mai 2021 8:20

je Papagalul asta de austriac, nici nu stie, daca a impuscat un urs, un om, un copil, caci, papagalul considera Romania un trib african bun de matrasit....dupa cum i-a indicat Primul Vanator al Tarii cunoscut si sub numele de Johanis. Auziti, ca "vanatoarea are o lunga traditie in familia" papgalului, pai, ucide bai, papagalule, acolo, la tine in Austria, pe cine vrei si cate fiinte vrei. Astuia trebuie sa i se retraga diploma de medic....

8 mai 2021 6:14

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.