Turiştii din staţiunile de pe litoral sau de la munte ar putea sta la hotel, la restaurant, la plajă sau ar putea merge în drumeţii fără a fi obligaţi să poarte măşti de protecţie. Numai că „relaxarea“ vine într-un moment în care România are sub 10% din populaţie vaccinată cu două doze şi nu există încă un sistem de verificare care să permită aplicarea corectă a noilor reguli.

Un comitet interministerial urma să dezbată vineri propunerile transmise de premierul Florin Cîţu în urma întâlnirii cu reprezentanţii operatorilor economici de joi, când s-au agreat o serie de relaxări de care ar putea beneficia românii vaccinaţi cu ambele doze de ser anti-COVID. Ultimele date ale campaniei de vaccinare arată că un procent de sub 9% din populaţia României a fost imunizată complet, iar peste 12% au primit o singură doză de vaccin.

Discuţiile cu privire la noi măsuri de relaxare vin în contextul în care un număr de 1.632 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 a fost înregistrat joi, bilanţul total al infectărilor ajungând astfel la 1.062.527. În această zi au murit 94 de pacienţi, iar un număr de 1.100 de persoane sunt internate la ATI. În această zi au fost prelucrate 25.848 de teste RT-PCR şi 12.625 de teste rapide antigen.

Integral pe AdevărulComentarii

noi 200 tone gunoaie toxice trimise de Germania "prietena" in Portul Constanta, ajutor umanitar pt colonia de rahat Romania. Primul Vanator al Tarii&Guvernul meu, cunosc afacerea criminala, SRI, STS, cunosc si tolereaza afacerea criminala pe viata romanilor?

9 mai 2021 9:16

Nea Costel A accelerat vaccinarea. Sa vedeti imbolnaviri, decese si internari la ATI.

7 mai 2021 19:21

Nea Costel Iete pula. Imi dau ei voie! Muie Arahat, Muie Citu.

7 mai 2021 13:48

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.