Este mult de discutat despre sindromul mesianic pe care îl putem observa la politicieni, atunci când se conving, în sfârșit, că lumea se învârte numai și numai în jurul lor și că, în absența augustei lor persoane, întreaga planetă și-ar pierde direcția. Au devenit atât de rari politicienii care nu văd buricul lumii atunci când se uită în oglindă, încât mesianismul a ajuns o banalitate.

Este drept, utilizarea în exces a superlativelor duce la blazare, iar aceasta, la rândul ei, duce la nevoia utilizării de imagini și simboluri din ce în ce mai puternice. După foarte multe campanii cu caracter definitiv, în care s-a promis ieșirea finală din ceea ce ar fi trebuit să fie, mereu, ultima criză, ultimul război, atragerea alegătorilor, inevitabil dezamăgiți, pentru un nou exercițiu electoral a devenit din ce în ce mai dificilă.

Tușele s-au îngroșat, vocile au răsunat și mai tare, promisiunile au fost și mai gogonate. Politica activistă s-a transformat în religie propovăduită de misionari agresivi și inflexibili. Fiecare partid este unicul Dumnezeu, nu te poți închina decât lui, n-ai voie decât să crezi, n-ai voie nici măcar să tragi cu coada ochiului la programul celorlalți Dumnezei unici.

Integral pe LibertateaComentarii

noi 200 tone gunoaie toxice trimise de Germania "prietena" in Portul Constanta, ajutor umanitar pt colonia de rahat Romania. Primul Vanator al Tarii&Guvernul meu, cunosc afacerea criminala, SRI, STS, cunosc si tolereaza afacerea criminala pe viata romanilor? Degeaba vaccin, degeaba distantare, degeaba restrictii si carantina in Romania, cand gunoaiele UE contaminate cu virus si microbi, sunt revarsate in orasele romanilor.

9 mai 2021 12:26

ABCD Tomescu asta din USR/PLUS este jegul lu' Voiculescu, impreuna, cele doua jeguri USR-iste, planuiesc sa taie finantarile pt spitalele din Bucuresti, sa le privatizeze pe doua cepe degerate, iar, bucurestenii sa-si trateze bolile cu ceaiuri si frectii. Nenorocitii astia din USR/PLUS trebuie impiedicati - in Tribunal, sa privatizeze spitalele bucurestene, caci, nu sunt edificate de jegurile de ma-sa si de tat-so. Jegurile USR-iste sunt clocite de Primul Vanator al Tarii, asta trebuie reclamat la toate Forurile internationale.

7 mai 2021 10:19

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.