Scandalul pe bugetul Capitalei pentru 2021 a luat sfârșit. Cei din USR PLUS au anunțat că vor vota noua variantă de buget propusă de Nicușor Dan, însă cu anumite condiții.

Zi decisivă pentru bugetul Capitalei. După o săptămână de negocieri aprige şi împărţiri de funcţii şi instituţii, Nicuşor Dan îşi încearcă din nou norocul în faţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Potrivit surselor, se vorbeşte despre o împărţire a spitalelor aflate în subordinea Primăriei, iar cei din USR PLUS au cerut un buget mai realist. În consecință, edilul Bucureştiului a fost nevoit să vină cu amendamente.

Dacă nici acum bugetul nu va trece, Primăria Municipiului Bucureşti intră în incapacitate de plată, la 6 luni de când Nicuşor a devenit primar general.

Nicușor Dan anunță noi negocieri pentru deblocarea bugetului Capitalei. "Am încredere că interesele bucureștenilor și rațiunea vor avea întâietate"
Nicușor Dan a anunțat, miercuri, că va discuta în această seară cu liderii PNL și USR PLUS din București pe tema bugetului. "Am încredere că interesele bucureștenilor și rațiunea vor avea întâietate. Vom discuta strict de buget", a spus primarul general al Capitalei.

„Am agreat pentru astăzi (miercuri - n.r.) la ora 19.00 un nou dialog cu liderii Coaliției din București, pentru finalizarea, cât mai urgent, a votului pe buget”, a anunțat Nicușor Dan.

Primarul Capitalei precizează că discuțiile vor fi strict pe bugetul Capitalei.

"Am încredere că interesele bucureștenilor și rațiunea vor avea întâietate. Vom discuta strict de buget. Nu avem foarte multe variante la dispoziție.

Trebuie să reparăm din mers un buget construit ani de zile în mod voit eronat, iar asta se face cu inteligență și cu tact, fără a afecta funcționarea serviciilor public”, a scris Nicuşor Dan pe pagina sa de Facebook.

Bugetul Capitalei a fost respins, săptămâna trecută , cu 17 voturi „pentru”, 22 „împotrivă” și 14 abțineri, după ce consilierii USR PLUS i-au cerut primarului general Nicușor Dan să retragă proiectul pentru că nu a fost dezbătut, iar veniturile „nu sunt realistice”.


Comentarii

ABCD Nenorocirea asta de Primar cu USR/PLUS planuiesc sa privatizeze spitalele din Bucuresti, sa le praduiasca sleahta lu' Vladut Voiculescu si mafia externa. Bucurestenii sunt intr-un pericol major, cu derbedeii USR/PLUS, incompetenti, lacomi animalic de bani publici, sustinuti de Geaca Rosie - primul Vanator al Tarii. Alegeri anticipate, sa salvam Sanatatea de interlopii USR/PLUS.

7 mai 2021 9:27

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.