Prințul din Austria nu este vinovat pentru că l-a împușcat pe ursul Arthur, spune ministrul mediului. Conform lui Tanczos Barna, de punerea în aplicare a autorizației de vânătoare se ocupă membrii asociației care a obținut derogarea. În plus, prințul nu a plecat în Austria cu trofeul lui Arthur, considerat cel mai mare urs identificat în România, a dat asigurări, joi seara, la Digi24, ministrul Tanczos Barna.

„Trofeul este în ţară. Blana și craniul, asta înseamnă trofeu, din câte am înțeles. Nu, nu pleacă nici într-un fel din țară. Nu va pleca, nu există aşa ceva. Nu poate pleca. Nu știu de ce a dat banii (prințul - n.r.). Blana și craniul sunt în județul Covasna, la acea asociație de vânătoare. Nu poate să plece din ţară. Este faptă penală dacă pleacă din ţară, nu poate pleca din ţară. Este o discuţie întreagă de ani de zile cu vânătorii de ce nu se poate scoate din ţară. Nu se poate! Punct”, a declarat ministrul mediului.

Legea nu interzice invitarea unui străin la vânătoare

Tanczos Barna nu a putut confirma suma de 7.000 de euro care se vehiculează că ar fi fost plătită de prinț pentru a împușca ursul. Există chitanțe, în lei, la dosar, s-ar putea să însemne 7.500 în euro, a spus Tanczos Barna.

Integral pe Digi24Comentarii

Brian Swarran Barna ministrul mediului si nepotul celuilalt barna. gunoaielor! nem tu dom? sugeti pula amandoi!

7 mai 2021 21:23

Din surse, demne de încredere, ”prințul ANZIST” va cere despăgubire statului roman pentru prejudicii de imagine, asemenea conationalilor sai de la OMV . .........."Cine-au îndragit strainii Mânca-i-ar inima cânii, Mânca-i-ar casa pustia Si neamul nemernicia". ..................

7 mai 2021 16:59

UE "Cainii latra , caravana trece"-exista o tara in care acest proverb a devenit un postulat.

7 mai 2021 13:55

PROBO "Cum e turcul si pistolul"-iata un caz care confirma proverbul.Prim ministrul ( ?) tarii declara pentru "linistirea" opiniei publice ca Artur nu se stie daca e cel mai mare urs din tara, de parca asta ar fi problema esentiala si nu banditescul act de brancconaj si eludare legilor tarii. Ce sa te astepti de la Tanczos Barna ?

7 mai 2021 13:47

nea corectu Bai nene?A fost invitat in Romania.Ok.Dar ce ma Romania e mosia lu Iohanis,a lui Papura voda, a Lu masa Tacso sau Grigore fracso?E vreunui emanat sau vreun inspector de paduri ,cine a hotatrat ma sa vaneze ala in zona de rezervatie ,Un urs?Ce ma e la Balc,la Tzaraiac?Impuscati toti la rand pentru bataie de joc la adresa poporului si tarii considerando propria mosie.

7 mai 2021 10:55

Demisia !! E un proverb referitor la "a vana blana ursului din padure".Ei uite ca, d-nul Tanczos Barna cu UDMR-ul a reusit sa-l vaneze practic.Ca sa vezi, cine ne apara mediul !

7 mai 2021 10:40

xyz Primul Vanator al Tarii cunoscut sub numele de Johanis, l-a invitat pe sest, pe criminalul de "printz", l-a rasplatit cu uciderea minunatului urs brun de 17 ani, pt kakatul de medalie pe care i-a agatat-o de guler lu' Johanis, tatal ucigasului de ursi. Te blestemam- daca crezi in blesteme, sa-ti sfarsesti mizerablia viata, precum bietul urs minunat.

7 mai 2021 10:25

Pute Stimate dl ministru doua intrebari , a fost invitat ursul in maghiara sau vanatorul si daca trofeul mort a ramas in tara e bine.Stil tipic etniei de a o face pe prostul ,nu ursu !!

7 mai 2021 9:14

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.