Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a declarat miercuri, 5 mai, la TVR 1, că au fost descoperite erori de raportare în aplicaţia Corona.Forms în cazul a aproximativ 1.000 de pacienţi cu COVID-19 decedaţi, potrivit raportului preliminar primit de la comisia care analizează diferenţele de raportare a deceselor cauzate de noul coronavirus, informează Agerpres.

„Am cerut săptămâna trecută un raport preliminar, care mi-a fost înmânat şi care arată că există diferenţe (între cele două platforme de raportare a deceselor COVID, Corona.Forms și Alerte.MS – n.r.). Aceste diferenţe sunt în continuare analizate. Sunt luate cazurile individual, aşa încât să ne asigurăm că ce apare ca diferenţă este clar confirmat sau infirmat ca deces cauzat de infecţia cu COVID-19. Aştept un raport în data de 7 mai”, a transmis Ioana Mihăilă.

Până în acest moment, singura cauză care a fost evocată ca stând la baza diferenței sesizate între numărul de decese din cele două platforme este o eroare de raportare în Corona.Forms, unde decesul nu a fost trecut la rubrica „deces”, ci a fost trecut la „comentarii”.

Integral pe LibertateaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.