Descoperirea provine în urma unui studiu efectuat de Universitatea San Diego, California, scrie Euronews. Potrivit cercetătorilor, Covid-19 nu ar fi o afecţiune a aparatului respirator, ci a celui vascular. Ceea ce ar putea explica prezenţa trombilor în sânge - eventual şi a celor care se formează după inocularea vaccinului, precum şi alte simptome, precum „picioare de Covid”, care nu-şi găsesc rostul în cadrul clinic al unei clasice afecţiunii respiratorii, potrivit Rador.

Studiul publicat în revista ştiinţifică Circulation Research prezintă cu precizie mecanismul prin care virusul afectează celulele sistemului vascular.

Se cunoştea deja faptul că printre diferitele simptome ale bolii, în afara problemelor respiratorii, se mai află trombii şi alte complicaţii cardiovasculare care pot interesa alte părţi ale corpului. Noutatea acestui studiu constă în faptul că echipa, din care fac parte şi cercetători de la Salk Institute for Biological Studies, din La Jolla, a demonstrat felul în care virusul atacă sistemul vascular.

Integral pe HotnewsComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.