Elevii de clasa a VIII-a care, din motive medicale, nu se pot prezenta la Evaluarea naţională 2021 din sesiunea normală a acestui an vor putea susţine examenul în toamnă, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, în exclusivitate la Antena 3.

"Este vorba de o sesiune suplimentară pentru Evaluarea naţională.

Sorin Cîmpeanu: E normal să fii preocupat şi de dreptul elevilor de clasa a VIII-a

Atâta vreme cât elevii de clasa a XII-a care nu se vor putea prezenta, din motive medicale, în sesiunea normală de Bacalaureat au în acest an şi o doua şansă în cea de-a doua sesiune din toamnă, este normal să fii preocupat de dreptul elevilor de clasa a VIII-a care vor să susţină examenul de Evaluarea naţională dar care, din păcate, nu se vor putea prezenta în sesiunea normală.

Deci pentru a asigura şi celor de clasa a VIII-a dreptul la o sesiune suplimentară, am organizat acea sesiune suplimentară", a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, marţi seara, la Antena 3.

Sesiunea suplimentară de la Evaluarea naţională 2021 va face însă ca repartizarea elevilor la licee să aibă loc cu o întârziere de o lună.

Repartizarea elevilor la liceu, întârziată cu o lună de Evaluarea naţională 2021
"În mod firesc, repartizarea la liceu se va putea face şi după ce vom fi încheiat şi cea de-a doua sesiune suplimentară.

Orice măsură are în vedere doar interesul elevului", a precizat ministrul Educaţiei.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.