Folosiți până acum că mâncare pentru pești sau broaște țestoase, viermii de făină vor ajunge și în stomacul nostru. Comisia Europeană a aprobat ca viermii de făină să fie utilizați și ca hrană pentru oameni.

Viermii au fost declarați „aliment nou”, bun pentru consumul uman. Vorbim așadar despre prima insectă care primește acest statut în Europa.

Proteine, grăsimi și fibre- aceasta ar fi rețeta de succes pentru o dietă echilibrată. Și, surpriză, acești nutrienți se găsesc în viermii de făină.

De acum, vor putea fi consumați și de om.
Comisia Europeană a dat undă verde pentru ca statele membre să producă și să comercializeze astfel de alimente.

Integral pe ProTVComentarii

Brian Swarran Niste cretini! Sa manance viermi Ursula cu Merkel.

5 mai 2021 23:28

Lumineaza Doamne poporul tau Oltene ?Date prins.Cand erai copil cate cirese cu orez ai halit ?fara sa te derranjeze?Dar mere sau prune care aveau cate un mic virmisor in ele?Ca io sincer am prins si cate o omida ascunsa dupa o aguda mare si dulce.Intradevar omida ,gargarita de pe boaba de strugure au un gust oribil,Si paianjenul de pe struguri te poate musca de bot ori albina .Dar un vierme nare nici o treaba nici nu stii ca lai inghitit.Inchizi ochii si spui asa;...Strangeti picioarele ,ca nu mai vezi soarele...Sii dai drumul pi soseaua gatului.

5 mai 2021 9:29

Oltean 80% din politicienii UE isi bat capul ce prostii si ciudatenii sa mai legifereze. Chiar, nu mai exista rationali in forurile de conducere ai UE ? Au intrebat reprezentantii Romaniei, daca poporul roman doreste sa se aprobe astfel de "alimente" ? Ne reprezinta ei, sau au uitat de unde aulecat ?

5 mai 2021 8:25

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.