Magistraţii ar fi printre cei mai afectaţi bugetari dacă Guvernul va modifica Legea salarizării prin abrogarea unor sporuri sau stabilirea unor sume fixe pentru acestea. Magistraţii ajung acum să câştige doar din aceste sporuri sume care se ridică la 8.000 de lei, pentru că acestea sunt calculate ca procente din salariile brute. Toate ministerele au început să strângă datele referitoare la salarizarea personalului lor şi a sporurilor care sunt plătite în instituţii, dat fiind faptul că Ministerul Muncii a dat startul pregătirii unui act normativ care regândeşte sistemul de salarizare şi de sporuri pentru bugetari.

În această logică s-a înscris şi ministrul Justiţiei, Stelian Ion, cel care săptămâna trecută le-a transmis o adresă preşedinţilor Curţilor de Apel, în care le-a cerut să comunice situaţia personalului, mai precis a salariilor şi a sporurilor de care beneficiază. Stelian Ion a anunţat că până în prezent singura măsură clară e faptul că sporurile pentru condiţii grele de muncă vor fi în cuantum fix, adică 25% din salariul minim brut aflat în plată, ceea ce înseamnă că va fi în jur de 600 de lei.

În prezent, sporul pentru condiţii grele de muncă sau vătămătoare este de 15% din salariul de bază, ceea ce înseamnă că unii magistraţi ajung să câştige până la 4.000 de lei (brut) doar din acest spor. De asemenea, ar urma să fie regândită şi relevanţa celorlalte sporuri, fiind menţionat faptul că în noua formulă nu ar trebui să depăşească 20% din valoarea salariului sau a indemnizaţiei de bază.

Integral pe AdevărulComentarii

Măi nea Pitagora ăla, basmul pe care-l îndrugi acolo, nu prea area substanță de adevăr, nene. Păi, nu cumva PSD-ul a bătut în cuie legea salarizării aflată-n vigoare? Nu cumva PSD-ul e direct responsabil pentru toate sporurile ălea nesimțite și pentru salarii și pensii nesimțite pentru magistrați și pentru demnitari și primari? Ce pizdoiul mă-tii te tot scremi tu acolo să bați apa-n piuă nene? Apropo, nu cumva PSD-ul e direct responsabil pentru legea prescrierii faptelor penale din 2002? Legea respectivă creată-n 2002 care anulează o faptă penală declarând-o nulă? Adică, chestia aia cu fapta NU există? Futu-vă-n gură cu PSD-ul vostru cu tot, lepădăturilor!

9 mai 2021 7:58

Cu ce sunt mai presus magistratii față de profesori, medici, artiști .....? Totul a plecat de la ”MARELE ALB=Valerică Ștoica”!!!

6 mai 2021 8:02

E-he, nene Pitagora, ești un biet naiv dacă crezi că de pe urma proceselor „fleacuri” nu se câștigă mare lucru! Aici se aplică remarca lui vodă Lăpușneanu din cazul boierului Moțoc: „fleacuri”, dar multe...

5 mai 2021 9:59

pagubitu Pusca si cureaua lata,Tzeapa cea de lem inalta,Ghilotina cea lucioasa....Sarut mana pentru masa.Nu v-ati saturat?Iaaa laaasa.

5 mai 2021 9:34

Pitagora Înainte de a da legi și directive cu privire la magistrați, parlamentarii ar trebui să studieze până li se bulbucă ochii în cap ca la broască tot ce a scris sau spus dumnezeiescul Pitagora depre magisgtrați!. Ce reguli trebuie să li se impună și cum să fie judecați ei înșiși pentru felul cum și-au îndeplinit extraordinara menire publică pe care o au! Pe vremea Imperiului Roman, magisgtrații încă se încadrau în rolurile lor cu sfințenie. Treptat, s-a înțeles tot mai clar și rolul funest al tagmei magistraților. Cu ajutorul acestora pot fi puse în practică și țintuite prin legi interpretate hai-hui și prin sentințe judecătorești cele mai murdare hotărâri și acțiuni ale puternicilor zilei. Iar pentru a comite ceea ce li se cere, domnii magistrați trebuie plătiți regește! Sigur, în cauze mărunte, fără repercusiuni asupra jocurilor de putere sau marilor afaceri, este recomandabil ca magisgtrații să dea cât mai multe sentințe corecte. Este și asta a perversiune! În baza prestigiului obținut pentru multele sentințe juste date pentru fleacuri juridice, se dau și marile tunuri care lasă lumea cu gura căscată. Aici intervin și chichițele avocățești lăsate, sau nu, să treacă, precum și limbajul ocult și întortochiat al motivărilor juridice, cu ajutorul cărora chiar și cămila trece prin urechile acului. Tocmai d-aia sunt plătiți cum sunt plătiți magistrații: să facă treaba murdară a puternicilorf zilei!!!

5 mai 2021 9:09

Novicioc Astia n-au auzit de solodaritate sociala. Niste hiene egoiste si lacome.

5 mai 2021 8:11

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.