O serie de simulări realizate pentru Libertatea de sociologul Claudiu Tufiș, conferențiar universitar la Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității din București, arată că România ar putea atinge pragul de 5 milioane de persoane imunizate cu o doză la finalul lunii mai, iar cu două doze, spre sfârșitul lunii iunie. În același timp, doar unul dintre scenarii, optimist, arată că am putea avea 10 milioane de persoane imunizate cu ambele două doze la finalul lui august. Există însă mai multe variabile care pot da calculele peste cap, atrage atenția universitarul bucureștean.

„Obiectivul meu și al Guvernului pe care îl conduc rămâne vaccinarea cât mai rapidă a 10 milioane de români. Pentru asta avem două ținte: până la 1 iunie, imunizarea a 5 milioane de persoane; până la 1 august imunizarea a 10 milioane de persoane. Când vom atinge pragul de 10 milioane de români vaccinați, putem lua în considerare renunțarea la masca de protecție”, declara, recent, premierul Florin Cițu.

O estimare reluată de mai multe ori și de colonelul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România. „Peste cinci milioane. Dacă vaccinăm în acest ritm, vom ajunge la peste cinci milioane de persoane vaccinate”, a spus medicul militar.

Integral pe LibertateaComentarii

Stai blând, sociologule, că vaxcinarea asta globală are alte scopuri decât crezi al lu matale! Pentru Covid ecce așa, ca o frecție la piciorul de lemn. Dacă scapă gorobetele cu fața curată din boală, se cheamă că e meritul vaxcinului. Dacă o mierlește, ecce din cauza tulpinii de Ferentari, de care nu auzise nici dracul până mai alaltăieri. Și așa, din tulpină în tulpină, ajungem să nu mai avem nici rădăcini și nici urmași!!! Dacă mă înțelegi, dar nu prea cred după cât ești de îndoctrinat măcar de pe feisbuci, dacă nu cumva pe canale de partid și de stat.

5 mai 2021 10:14

nea corectu Da cand vom sti cati au fost bolnavi dar sau vindecat acasa?Care ati fost sunati de medicul ....baaaa DE FAMILIE.Va spun ceva cuvantele astea ?DE FAMILIE?De cand a inceput pandemia am avut multiple simtome nemaiintalnite la alte raceli,da .....am stat cumintel acasa .si miaaaa trecut in 5-7 zile da nu sunt sigur ce a fost ca n-am mai avut niciodata asa ceva.Ceilalti din familie sunt ok,nau avut nimic,insa am innotat in dezinfectant si pe odaie .Da nici medicul de familie nu l-am vazut de cand a inceput pandemia.Insa nici el pi mini.

5 mai 2021 9:38

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.