În plină Sărbătoare Pascală și la cîteva ore după Ziua Presei, Radu Ciobotea a plecat dintre noi. Porțile Raiului îi sunt deschise. Ducea pe picioare o boală mai veche, dar nimeni nu se aștepta să ne părăsească atît de repede. Radu Ciobotea a fost unul dintre cei mai buni ziariști bănățeni. Scria cu un simț special al cuvîntului și era capabil să surprindă cu imagini de proză cum rar mi-a fost dat să întîlnesc în jurnalistică. Numai discreția sa de om a făcut ca imaginea sa de scriitor și reporter să nu fie atît de vizibilă pe cît merita.

Radu Ciobotea a fost și profesor de jurnalistică, fiind unul dintre puținii confrați care și-a dat un doctorat cinstit în domeniu. Scria frumos și analiza cu spirit critic și cu respect pentru profesie. Cursurile sale la universitățile de la Timișoara și de la Arad au ajutat mulți tineri să înțeleagă mai bine această profesie aflată deja în plină criză. Radu Ciobotea a fost și reporter de front. Relatările sale de pe frontul din fosta Iugoslavie rămîn de antologie. Descrierile sale despre satele sîrbești cotropite de lupte ar trebui incluse într-o antologie despre războiul de pomină din țara vecină. Avem de-a face cu o veritabilă literatură de frontieră despre o lume bîntuită de drame și violențe.

Integral pe CotidianulComentarii

noi Dumnezeu sa-l odihneasca, pe acest roman cu talent de exceptie in scris si ziaristica ! Nu te vom uita, dle. Radu Ciobotea !

5 mai 2021 6:24

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.